DE GEZICHTEN ACHTER ATELIER CONTENT


Atelier Content draagt de naam van haar bezieler, Nele Content. Ze onderscheidt zich met een radicale focus op elegantie en comfort, zonder compromissen. Maar natuurlijk staat ze er niet alleen voor. Atelier Content is wat het is dankzij het eindeloos gepassioneerde werk van onze Belgische en Italiaanse teamleden. Elk van hen draagt op een heel eigen manier bij aan de uitstraling van zowel onze schoenen als ons merk.

 NELE

Oprichter l Creative Director

Vrijheid is haar drijfveer. Ze wil haar eigen ding doen en gunt iedereen hetzelfde. Atelier Content geeft haar en haar man (op de foto hiernaast) de mogelijkheid om hun leven rond hun werk te bouwen, en ook tijd te maken om met hun kindjes te spelen. 

 DAGERAAD

Mede-oprichter l Managing Director

Efficiëntie en automatisatie zijn zijn ding. Om te starten heeft hij koffie nodig, maar eenmaal vertrokken is hij nog moeilijk van zijn scherm en zijn werk weg te slaan. Na de werkuren speelt hij gezelschapsspelletjes of met de lego van zijn kindjes :)

LIEN

Art Director l Projectplanner

Zij is het stralend zonnetje op kantoor. Ze boetseert en knutselt met beeld en woord en maakt zo alles mooier. Ze houdt van lekker eten en verzamelt graag veel schoenen en veel vrienden om zich heen. 

CARINE
Management assistent

Ze verwerkt hopen administratie met het grootste plezier. Ze zorgt voor ons als een lieve moeder. At 10 o’clock zingt ze zachtjes mee met Prince zonder de concentratie te verliezen.  Ze brengt orde en chocolade in ons team. 

STEFANIE
Verkoopsmanager

Ze gaat met plezier de baan op in haar zoektocht naar de mooiste schoenenwinkels en boetieks voor de Atelier Content collecties. Na het reizen en sjouwen met zoveel schoenen, vindt ze rust en plezier in yoga en uitgebreid brunchen met familie en vrienden.

FIA
Winkelmanager

Ze is de kapitein van onze flagshipstore, een superheld op hoge hakken die elke klant verwelkomt met de beste service. Ze luistert en adviseert en helpt iedereen bij het vinden van het perfecte paar. Ze reist veel en graag en met een kop goede koffie doe je haar een groot plezier. 

Elk paar Atelier Content schoenen gaat door de vaardige handen van onze collega’s in de ateliers in Italië. Zij brengen de ontwerpen van Nele tot leven en werken elke schoen tot in de puntjes af.

Maak kennis met enkele leden van ons team in Italië.

RENZO

Renzo is de pater familias en heeft meer dan 50 jaar ervaring. Zijn kennis van alle delen van het productieproces gebruikt hij graag om te helpen en bij te springen in elke afdeling.

ANTONELLA

Al meer dan 30 jaar neemt Antonella het naaiwerk van alle prototypes voor haar rekening en zorgt voor de organisatie van het stikwerk van de volledige productie.

LUCIANO

Met zijn 50 jaar ervaring is hij een vaste waarde en een expert in het correct monteren van het bovenwerk van een schoen op de leest, zowel manueel als machinaal.

DONATELLA

Bouwde tijdens haar 30-jarige carrière een grondige kennis op van alle aspecten van het productieproces en is verantwoordelijk voor de laatste kwaliteitscontrole vooraleer de schoen wordt verpakt en het atelier verlaat.

PAOLO

Zorgt er voor dat het bovenwerk van elke schoen correct op de leest wordt gemonteerd. Dit gebeurt machinaal en vergt behendigheid en precisie. 

GESSICA

Is verantwoordelijk voor de finishing touch van elke schoen: zij strijkt letterlijk alle plooien in het bovenwerk van de schoenen en laarzen glad, borstelt of poetst elke schoen en verzorgt het leer met voedende crèmes.