HET VERHAAL VAN ATELIER CONTENT


“De gps werkt daar niet.”, zeiden ervaren schoenboeren haar. “En je spreekt geen Italiaans.” Nele Content vertrok toch. Vandaag, zoveel jaar later, werkt ze nog steeds met de familieateliers in Italië die ze indertijd vond. En spreekt ze nog altijd geen Italiaans.

Vrijuit haar eigen ding kunnen doen. Dat drijft Nele Content. Iedereen die haar schoenen draagt gunt ze hetzelfde. Het is niet zozeer een kledings- of levensstijl maar een hang naar vrijheid die hen bindt. Nele ontwerpt dan ook schoenen die passen bij het leven. Schoenen om te marcheren, te schrijden, te ontdekken en te dansen. Schoenen die er steevast elegant staan en opvallen door hun ingetogen kracht.

Ontdek de collectie

ITALIAANS VAKMANSCHAPOnze schoenen worden met de hand vervaardigd in kleine familieateliers in De Marken, Italië. Daar komt heel wat bij kijken, want om een schoen perfect af te werken zijn er tientallen nauwgezette, deskundige handelingen nodig. Al dat stikken, schuren en spijkeren gebeurt met ontzettend veel zorg, passie en kennis van zaken, door vakmensen die het ambacht al generaties lang aan elkaar doorgeven. Bovendien worden onze schoenen alleen gemaakt met lokaal gelooid leer van de hoogste kwaliteit. En dat voel je. Dag na dag, jaar na jaar. 

Leer onze Italiaanse vakmensen kennen