Veelgestelde vragen

U kunt uw bestelling binnen de 20 dagen na ontvangst van de artikelen terugsturen, hierna is dit helaas niet mogelijk (tenzij het probleem onder de garantie valt).

Wij geven uw geld terug of ruilen uw product wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

Stuur een e-mail naar retour@ateliercontent.be met vermelding van uw aangekochte artikelen (naam en code van het product) en een korte uitleg van de reden van retourzending.

Het verzoek moet binnen de 14 dagen na ontvangst van de artikelen worden ingediend.

De artikelen worden in dezelfde toestand teruggestuurd als waarin ze zijn ontvangen, in de oorspronkelijke doos en met alle meegeleverde accessoires.

Bezorg de goederen binnen de 20 dagen vanaf de ontvangst van de goederen op uw kosten terug aan Atelier Content, Brabantdam 56, 9000 Gent.

De goederen dienen ons per koerier (GLS, DHL, Fedex, enz.) of met een te traceren (bij voorkeur verzekerde) verzending van Bpost te worden terugbezorgd.

De verzendingskosten en de verzendingsrisico's zijn voor eigen rekening.

Na ontvangst van het retourpakket, storten we het bedrag (exclusief verzendkosten) terug op uw rekening.

Indien u vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Natuurlijk krijgt u uw geld terug wanneer u uw product terugstuurt en voldoet aan de voorwaarden voor een retour. Indien de producten niet aan de eisen voldoen voor terugzendingen, zullen de producten teruggestuurd worden naar de klant (waarbij de verzendkosten ook voor de klant zijn). Weet u niet zeker of uw producten (nog) voldoen aan de eisen? Stuur gerust een e-mail naar info@ateliercontent.be.

De geretourneerde producten worden door ons nagekeken na aankomst in het magazijn. Als alles in orde is en aan alle eisen voldaan is, wordt het bedrag door ons binnen 14 dagen naar u overgemaakt. Eventuele kosten (verzend- en verwerkingstarief, schade of missende onderdelen) zullen in mindering gebracht worden op het totaalbedrag.

Als u een product wil ruilen voor een kleinere of grotere maat, sturen wij dat artikel gratis op, indien in voorraad. Als het artikel niet meer voorradig is, krijgt u uw geld terug.

We weten hoe ongeduldig u kunt zijn, wanneer u moet wachten op uw bestelling. Daarom doen we ons best om de bestellingen zo snel mogelijk af te leveren.

Wij streven ernaar uw bestellingen binnen de 5 werkdagen te leveren.

Uw levering zal aangeboden worden door GLS. Wanneer u niet thuis bent bij levering zal u een briefje in de brievenbus vinden en kan u vanaf de volgende dag uw zending ophalen bij het dichtstbijzijnde ParcelShop.

Vind de dichtstbijzijnde ParcelShop, ParcelLocker of GLS depot via deze link: https://gls-group.eu/BE/vl/ontvangen/afhaling-parcelshop

In enkele gevallen is dit nog mogelijk, wanneer het pakket nog niet aangeboden is bij onze transportfirma. U kan altijd een e-mail sturen.

Atelier Content verpakt en verzendt alle artikelen steeds met de grootste zorg. Alle artikelen worden ook zorgvuldig nagezien op eventuele productiefouten. Mocht u toch een beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering opmerken, moet dit binnen de 14 dagen na ontvangst gemeld worden. Stuur in dit geval een mailtje naar retour@ateliercontent.be, alsook een foto van het product en een beschrijving van het desbetreffende probleem. Dan zoeken we naar een gepaste oplossing.

De voering en het bovenleder van onze schoenen zijn chroomarm. 

Voor meer informatie kan u ons altijd een mailtje sturen via info@ateliercontent.be.

De schoenen van Atelier Content zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan. Meer zelfs — omdat ze volledig uit hoogwaardig Italiaans leer gemaakt zijn, worden ze met de jaren soepeler, zachter en mooier. Maar leer is een natuurlijk materiaal, en dat heeft af en toe wat liefde nodig. Dit is wat je kan doen om nog langer van je schoenen te genieten.


Hou het droog

Af en toe in een regenbui terecht komen is geen probleem—we zijn tenslotte een Belgisch merk. Als je schoenen nat zijn geworden, volstaat het om ze grondig te drogen voor je ze opnieuw aantrekt. Dat doe je met de zolen omhoog en zo ver mogelijk van een directe warmtebron. 

Toch vermijd je best dat je schoenen doorlopend of grondig nat worden. Water kan het leer en de zolen aantasten en ervoor zorgen dat je schoenen sneller verouderen. 

Tip: spuit uw schoenen regelmatig in met een waterafstotende spray om ze te beschermen tegen regen en vuil.


Met hart en zool

Elke voet is anders, en dat zal je na verloop van tijd zien aan je zolen. Als je zolen op een ongelijke manier verslijten, is het goed om af en toe je zool te laten vervangen. Dat is niet alleen goed voor je schoenen, maar ook voor je voeten, enkels en rug.

Ook als je zolen loskomen aan de top van de schoen is het tijd voor een nieuwe zool. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je schoenen vaak nat worden. 


Extra glans


Net zoals je eigen huid crème nodig heeft, kunnen ook je leren schoenen af en toe wat voeding gebruiken. Door je schoenen regelmatig te behandelen met een kwalitatieve schoensmeer hou je het leer zacht, soepel en glanzend. 


Vlekken

Vlekken verwijder je best met een vochtige doek met eventueel wat handzeep. Gebruik geen schuurspons of andere harde voorwerpen die het leder kunnen beschadigen.

Deze maattabel kan u gebruiken als richtlijn voor het kiezen van de juiste maat. Ga met beide voeten op een stuk papier staan en teken de omtrek van uw voeten. Meet de afstand van de hiel tot het uiterste punt aan de tenen. Meet uw voeten het beste op aan het einde van de dag. Door de warmte en beweging kunnen uw voeten wat uitzetten. Valt u tussen 2 maten in, dan adviseren wij de grotere maat te kiezen.

Wilt u graag weten of de lange laarzen die u op het oog heeft wel rond uw kuiten zullen passen? 

Vergelijk de omtrek van je kuit met de schachtwijdte van het model in kwestie, in de gewenste maat.

Je kan een overzicht met de schachtwijdte per product vinden in onze maattabel.

Hoe meet ik mijn kuiten?

Zet uw voet plat op de grond en meet de omtrek van uw kuit, op het breedste punt. 

Tip: u kunt dit het beste 's middags of ‘s avonds opmeten. Aangezien de benen in de loop van de dag nog wat kunnen opzwellen, zitten de nieuwe laarzen met de juiste schachtwijdte dan ook 's avonds nog comfortabel. De gemeten waarde wordt indien nodig naar boven afgerond op de volgende hele centimeter.

Tip2: herhaal het proces zeker ook voor het andere been, omdat verschillen in kuitomtrek per been vrij normaal zijn. Ga altijd van het hoogste getal uit wanneer u laarzen koopt.